понеделник, 14 юни 2021 г.

Доклад

  Д О К Л А Д


01.10.2020 година Италия

На 

Фондация Дом на милосърдие и правата на човека


Фондацията ни вече 24  години наблюдава развитието на демокрацията в развитието на демократичните и големи страни в  Италия , Германия , Холандия , Испания и Гърция.

Можем да дадем точна оценка за развитие на демокрацията и в Република България за възхода и унищожението на човешките ценности и развитие. Освен това можем да дадем цялостна картина за икономическото развитие не само на България, но и на страните в Европейския съюз.

За България няма да опиша тъй като на всички ни е известно, че България е по зле и от Африканските страни от третия и четвъртия свят.

Но когато става въпрос за развитите страни нещата вече имат друг характер, защото в един момент те са модела на демокрацията, която държавите, които са се присъединили през началото на 1989 година стават модел на подражание.

В същност това което става пазара на труда в Страните на Европейския съюз приема работна ръка , но в същност отваря се т.нар. сивия сектор на страните в които ние сме пряко и косвено наблюдаващи.

В същност, кой предизвиква сивият сектор ако не тези, които отвориха пазара на труда??!!!

Тук е и проблема, който ще засегнем за сега единствено и само Италия.

В същност познаваме добре структурата от Рим до Калабрия, където присъствието на организацията ни е постоянно от 15 години.

Работим като обикновени работници. В същност нито един чиновник от управлението не си е направил труда да премахне сивия сектор. Ще дадем кратка информация, за да се има представа за какво и говорим. А и от там можете да си направите сами извода, до къде са доведени нещата и кои предизвикват влизането и развитието на сивата икономиката, наречено в Италия работа на черно.

Лично започнах работа за ;

Директор на ИНПС, Инспектор на Национална полиция, Кмет - градоначалник , Съдия, Служители на държавна власт и постове.

Ситуацията при всички беше една и съща сиви и черни практики.

В същност тези са лицата от които зависи дали черния пазар ще се развие и просъществува!?

В същност за това говорим, че същото нещо се забелязва и в България, където работата на черно или развитието на сивия сектор е предизвикана от отговорниците и контрольорите !

През Италия са минали над 3  милиона българи и повечето работят и в момента не по собствено желание с години между 15-20 години в бранша на черния пазар, защото самата власт не дава възможност на българските граждани да са част от европейското семейство.

За да се достигне до получаване на законни документи за пребиваване е необходимо да платиш под масата.

Даже и това да направиш и ако не платиш над това едвали ще получиш този резултат.

В същност ние като ФДМПЧ искаме законно да работим на доброволни начала в страната , но и това е твърде трудно. На адвокат платихме и останахме излъгани и парите не достигат. През институция минахме и пак също нещо.

В същност ние ще присъстваме законно, но нелегално ще работим защото за създаване и получаване на документи се изисква куп пари и още какво ли не?

В същност демокрацията оказа се още по тежко от колкото преди 1989 година.

Защо е така всички се досещаме.

Дали народа печели от всичко това , отговора всички знаем, че не!

Въпреки съществуващите се закони , Международната харта за правата на човека и др. Това просто е въпрос, който днес демократичните страни нямат отговор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар